E-klub-medlem Poul Erik Hansen har været på skitur med andre rotarianere, ægtefæller, innerwheelere og rotaractere i en uge i marts i Schweiz, arrangeret af ISFR, International Skiing Fellowship of Rotarians, et af 64 forskellige fellowships, der samler Rotarymedlemmer med samme fritidsinteresser. 
 
”Der findes ikke et bedre og sjovere grundlag at bygge nye venskaber og international forståelse på, end at mødes med Rotarykollegaer og skærpe færdigheder på skråningerne verden over, eller se verden på langrendsski”, hedder det i en beretning fra det danske deltagerhold: Merete Hansen fra Gundsø Rotary Klub, IPDG Bent Michael Nielsen fra Humlebæk-Nivå Rotary Klub og Poul Erik Hansen med ægtefællen Anne Marie Karsten Hansen fra Rotary E-Club One og Denmark.
 
Der deltog omkring 120 rotarianere foruden ægtefæller, innerwheelere og rotaractere fra 16 forskellige lande; fra USA i vest til Australien i Øst, Norge i nord og Nigeria i syd.
 
Den schweiziske klub Rotary Club Saastal i byen Saas-Fee i de schweiziske alper stod for arrangementet.
 
Det første årlige årlige internationale fellowshipmøde for skientusiaster blev holdt i Colorado, USA i 1974. Europa kom med på landkortet for rotarianske skientusister i 2003.
 
”En helt enestående oplevelse var at stå på ski sammen med blinde. I Schweiz er der etableret en sports organisation for blinde, Blindsport, som også har slalom og langrend på programmet. Vi oplevede en blind og en seende køre på skateboard ved at holde hinanden i hænderne og så ellers køre slalom ned ad bjerget. Vi seende havde vores vanskeligheder med at følge med, så højt var tempoet. Vi fik også lejlighed til under supervision at prøve at stå på ski, når man intet kan se. Det gav et nyt syn på den blindes verden”, fortæller de danske skideltagere.
 
Hvis du har kommentarer til denne story, klik her og send os en e-mail.