De to tiltrædende guvernører i nabodistrikterne 1480, Axel Brandt Lumholt, og 1470, Peter Reimesch Koefoed, deltog sammen med andre medlemmer fra klubber i begge distrikter i præsidentskiftet i Rotary E-Club One of Denmark lørdag den 17. juni, hvor der samtidig blev uddelt en af de 100 PHF-udmærkelser.
 
Henrik Stirø-Larsen overtog præsidentkæden efter Poul Erik Hansen og kunne som sin første embedshandling tildele PHF-udmærkelsen til operachef Claus Lynge, kunstnerisk og administrativ leder af amfiteatret Opera Hedeland, et egnsteater, som får tilskud af Roskilde, Høje-Taastrup og Greve Kommuner.
 
(Selve mødereferat og billedkavalkade fra begivenheden findes under Diskussionsforum på denne side)
 
 
Billedtekst: Fra venstre den ny guvernør i D-1480, Axel Brandt Lomholt, den ny klubpræsident, Henrik Stirø-Larsen, PHF-prismodtageren, operachef Claus Lynge, og den ny guvernør i D-1470, Peter Reimesch Koefoed.
 
Lars Opgård Hjort, medlem af guvernørudvalget i D1470 og København Vesterbro Rk fortalte på mødet om baggrunden for de 100 PHF-udmærkelser, som rotaryklubber over hele landet har tildelt til lokale ikke-rotarianerere, der har gjort en særlig indsats inden for Rotarys fokusområder og må antages at ligge på linje med Rotarys værdier.
 
Tildelingerne har været Rotary Danmarks markering af 100-året for oprettelsen af Rotary Foundation tillige med det særlige jubilæumsmagasin.
 
Opera Hedeland under åben himmel
 
Claus Lynge har siden 2003 været leder af Opera Hedeland, Danmarks største permanente udendørsscene, som er anlagt i et tidligere grusgravsområde nær Hedehusene. Hvert år, tre aftener i august, opføres der under åben himmel en stor professionel operaproduktion med op til 3000 gæster per gang. I år er det Puccinis La Bohème. Siden 2002 har omkring 150.000 personer gæstet de årlige operaopsætninger.
 
Opera Hedeland har siden 2009 hvert år inviteret 100 veteraner fra Danmarks internationale militærmissioner og unge ned til otte-ni år fra musikskoler i Region Sjælland til premieren på årets operaforestilling. Desuden har Opera Hedeland indgået et samarbejde med Rotary E-Club One of Denmark om et særligt link, http://www.ticketmaster.dk/oh/rotary, til køb af billetter, hvor 10 procent af billetprisen går til Rotarys sociale projekter, denne gang til end polio.
 
Rotary Danmark opretter e-klub-udvalg
 
Den ny guvernør i D-1480, Axel Brandt Lumholt, oplyste på præsidentskiftemødet i Rotary E-Club One of Denmark, at der er enighed blandt de fem 2017-18-guvernører om oprettelse af et særligt e-klub-udvalg for hele landet. Udvalget skal være med til at udvikle e-klub-konceptet i Danmark.
 
  
Udvalget får e-klubbens præsident, Henrik Stirø-Larsen, som formand og med deltagelse af formændene for medlemsudvalgene i de fem danske rotarydistrikter.
 
Der er også planlagt afsat et beløb til markedsføring af e-klub-konceptet i Danmark.
 
Det hele skal besluttes i Rotary Danmarks Råd, der holder møde lørdag den 24. juni 2017
 
 
 
Præsidentskifte i Rotary E-Club One of Denmark blev holdt på Restaurant Støvlet Katrines Hus i Sorø.