Om Rotary E-Club One of Denmark

Subpages
Related Pages
Links
Files
Photo Albums
 

Rotary E-Club One of Denmark er Danmarks første internetbaserede Rotaryklub. E-klubben blev i januar 2015 af forretningsudvalget i Rotary Danmarks Råd erklæret for et fælles anliggende for de fem Rotarydistrikter her i landet. Forretningsudvalget består af de fem distriktsguvernører.

E-klubben er oprettet på "chassiset" af Køge Bugt Morgenklub i Distrikt 1480, der lukkede i 2013.

Klubben blev chartret af Rotary International den 27. maj 2013 som Rotary E-Club of District 1480, forkoret på dansk til Rotary E-Klub 1480. Med tilladelse fra Rotary International ændredes klubnavnet den 18. juni 2014 til Rotary E-Club One of Denmark for at signalere, at klubben er hele Danmarks internetbaserede Rotaryklub.

Rotary E-Club One of Denmark holder møder på tirsdage kl. 20:15-21:15 med brug af kommunikationssystemet Adobe Connect og webcam, som vi officielt gik over til i marts 2016 efter hidtidig brug af Skype.  Vi har fået en sidelicens på det abonnement, som den finske e-klub, verkkorotary.fi, har med Adobe Connect. Det første årstid er sponseret af forretningsudvalget i Rotary Danmarks Råd.

Klik til vores viertuelle mødelokale på Adobe Connect kan findes i menubjælken på denne hjemmeside. Her ligger yderligere tre virtuelle mødelokaler, som kan stilles til rådighed for andre grupperinger i rotaryfamilien.

I menubjælken på hjemmesiden findes bl.a. også et Diskusionsforum, hvor vi lægger referater, powerpoints og videoklip fra vores klubmøder ind. Her kan man enten blive medlem af forummet eller bare klikke sig ind og læse referaterne. Antallet af seerbesøg er ret imponerende. Desværre mangler vi at få "replies".

Referaterne m.m. kan også hjælpe medlemmer i fjerntliggende tidszoner til at følge med i klublivet - og kommentere det.

En gang i kvartalet arrangeres et såkaldt hybridmøde på en adresse i Københavnsområdet. Hybridmøderne er en kombination af et næsten normalt Rotarymøde og Skype/storskærm, der gør det muligt for medlemmer, som bor langt væk, f.eks. i andre lande, også at kunne være med i klublivet.

Daværende guvernørelect Jørgen Windfeldt, Store Heddinge Rotary Klub, tog i efteråret 2012 initiativ til hamskiftet fra morgenklub til e-klub. Til formålet samlede han en lille projektgruppe, der endte med at få en tidligere klubpræsident i distriktet, Haagen Cumlet, som charterpræsident. Han havde selv tidligere været medlem af morgenklubben og i øvrigt senest af Rotary eClub of London Centenary.

PS: Medlemmer af Rotary E-Club One of Denmark er set passe deres små børn under Rotarymøderne, som foregår foran en computerskærm. Et andet medlem blev under et igangværende klubmøde set få et kærligt kys i nakken af sin kone, der tilfældigvis gik forbi, og så er der medlemmer, der har deres hunde eller katte med til Rotarymøde. Kald det bare alt sammen for en nyskabelse.